.wpb_animate_when_almost_visible { opacity:1; }

User Experience (UX)

User Experience (UX) of wel gebruikservaring is een belangrijk onderdeel van je website of applicatie. Bouwen en ontwerpen op aannames wat de doelgroep doet/wilt hoeft niet meer! Vaak zie je dat in het bouw en ontwerp proces de gebruiker van de website of app niet Centraal staat, dat het wordt opgebouwd hoe de opdrachtgever, ontwikkelaar en desginer het logisch vinden. Met UX onderzoek gaan we er voor zorgen dat juist je bezoekers een uitmuntende ervaring hebben op je website of in je app. Niet alleen de bezoekers waarderen het als de gebruikservaring top is, zoekmachines waarderen dat ook steeds beter. Dus je werkt gelijk aan je zoekmachine optimalisatie (SEO).

Wat is User Experience?

User Experience, afgekort tot UX betekent gebruikerservaring. Een gebruikerservaring hebben mensen bijvoorbeeld met je app of website. En je wilt natuurlijk dat dat een positieve ervaring is. Door een UX onderzoek gaan we achterhalen wat de beste manier is om je website of applicatie vorm te geven. Wat is je doel met je website of app? En hoe kunnen we zorgen dat de doelgroep daadwerkelijk die doelen behaald? Samen met je (potentiele) doelgroep gaan we kijken hoe we de optimale gebruikerservaring kunnen neerzetten.

Gebruikerservaring blijven optimaliseren

Na het UX onderzoek gaan we pas beginnen met het ontwerpen van je applicatie of website! Zonder UX onderzoeken gaan we af op aannames: daarmee kun je vaak een mooie basis neerzetten. Door actief aan de slag te gaan met UX kunnen we de gebruikerservaring optimaliseren. Nadat je website of app live staat blijven we natuurlijk meten en adviseren om zo de gebruikerservaring nog meer te optimaliseren, zo zorgen we er voor dat je meer succes hebt!

User Experience (UX) onderzoek

Er zijn verschillende manieren om UX onderzoek te doen. Je kunt bijvoorbeeld (een deel van) de doelgroep uitnodigen om een interview met ze te doen of ze een gebruikerstest te laten doen: laat je doelgroep verschillende taken uitvoeren op de huidige website/app. Zo kun je achter ene heleboel waardevolle informatie komen die je weer kunt gebruiken. Je kunt ook een tool installeren als Hotjar: zo kun je zien hoe mensen je website gebruiken, super gaaf om te zien!

Voordelen UX onderzoek

 • Je genereert meer traffic. Door een betere gebruikerservaring zullen steeds meer mensen je weten te vinden. En daardoor wordt je SEO verbeterd.
 • Meer conversies. Doordat je de doelgroep beter begrijpt zul je ook meer conversies genereren!
 • Je verhoogt de klanttevredenheid. Door het onderzoek kom je meer te weten over je doelgroep en daardoor kan je de klanttevredenheid verhogen!

Uitdagingen bij een website of app

We zijn er allemaal van overtuigd de doelgroep te kennen en te weten waar ze behoefte aan hebben. In de praktijk blijkt dat de gebruikersbehoefte vaak veel genuanceerder is waardoor we vaak de verkeerde doelgroep aanspreken, de doelgroep zich niet aangesproken voelt of niet met de website of uit de voeten kan.Is eenmaal de doelgroep gepaald dan is de vraag, kan ik het op de juiste manier vertalen naar een website of app?

• Hoeveel klikken zijn nodig om bij de gezochte informatie te komen? Kunnen ze snel de juiste informatie vinden?
Sluit de content aan bij waar de bezoeker naar op zoek is?
• Kan de gebruiker op een eenvoudige manier zaken met elkaar vergelijken

Het antwoord op deze vragen is niet gemakkelijk. Er zijn twee manieren om dit te achterhalen:

1.  Meten via diverse aanvullende tools
2. Klantpanels en interviews

Het nadeel van de eerste methode is dat het vooral naar het verleden kijkt en dat zou de verkeerde doelgroep kunnen zijn. De tweede methode laat veel ruimte voor interpretatie. Het beste is een combinatie van beide methoden te gebruiken om zo tot een zo genuanceerd beeld te komen en vooral te onderzoeken waar de gebruiker vooral naar op zoek is en behoefte aan heeft.

Dit kunnen wij voor u doen

Wij zijn een groot voorstander er van om stapsgewijs tot een beter resultaat te komen. Dit begint vaak het met analyseren van het gedrag van de bezoekers en het definiëren van de beoogde doelgroep en deze tegen elkaar af te zetten. Hiermee kan het gedrag worden gekoppeld aan een of meerdere doelgroepen.

 • Doelgroepen bepalen en kenmerken definiëren (Persona’s)
 • Klantverhalen samenstellen
 • Succesfactoren definieren
 • Actueel gebruik van de website meten
 • Klantpannels uitvoeren
 • Herontwerp pagina’s en inhoud
 • Toetsen effecten en bijstellen ontwerpen
 • Strategie

  We gaan eerst samen kijken naar je strategie. Hoe kunnen we zorgen voor de optimale gebruikservaring?

 • UX DESIGN

  Wanneer de strategie bepaald is gaan we aan de slag met het UX design.

 • ONTWIKKELING

  De volgende stap is het daadwerkelijk ontwikkelen van je website of app. En natuurlijk lanceren

 • OPTIMALISATIE & MARKETING

  Na de livegang stopt het niet! Tijd om je website/app te verbeteren en aan de slag te gaan met online marketing!

User Experience (UX)

“Door UX onderzoek kunnen we het succes van onze klanten verhogen! En daar zijn wij natuurlijk trots op!”

Zien wat wij hebben gemaakt?

Bekijk onderstaande projecten om te zien wat voor websites en apps we eerder al gemaakt hebben.

Waarom kiezen voor Toomba?

UX onderzoek
100%
Usability
98%
Development
100%
Strategie
100%
Online Marketing
95%

Wij denken graag strategisch mee, gaan aan de slag met UX onderzoek om zo de juiste keuzes te maken. Wij willen namelijk zorgen dat jij meer succes hebt!

Daarna gaan we pas aan de slag met design en development. We hebben inmiddels al meer dan 20 jaar ervaring met (web) development en (online) marketing. Een one-stop-shop, goed bereikbaar, flexibel én korte lijnen.

Wat wil jij van ons weten?

Wil je eens met ons sparren over wat wij voor je kunnen betekenen? Wij komen graag met je in gesprek!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
seo

Niet alleen SEO maar ook SEA?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) geeft niet direct resultaat: het duurt even voor het is opgepikt en geeft een landurig resultaat. Wil je op korte termijn ook al resultaat zien? Dan kunnen we het beste ook aan de slag gaan met zoekmachine adverteren (SEA) om maximaal rendement te gaan halen uit je budget. SEA voor de korte termijn en snelle actie, SEO voor de langere termijn.

Onze klanten

Onze opdrachtgevers zien wij als partners. De samenwerkingen zijn vaak voor de lange termijn. Wij verdiepen ons daarom niet alleen in de klantvraag, maar gaan veel verder dan dat. Zo komen wij tot de beste maatwerkoplossingen.