.wpb_animate_when_almost_visible { opacity:1; }

Hoger in Google? Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Als je website niet goed vindbaar is loop je natuurlijk omzet mis. Maar hoe kom je eigenlijk hoger in Google? Daarvoor moet je aan de slag met zoekmachine optimalisatie (SEO). Dat vergt vaak veel kennis en ervaring en ook is het continue in beweging. Om het er dus even zelf bij te doen wordt vaak als lastig ervaren. Dus wordt er gezocht naar een internetbureau die ook de SEO voor je uit handen kan nemen. Zo kan er structureel worden gewerkt aan de website, dat is een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines, waardoor je meer bezoeker binnen kunt halen. En zo natuurlijk ook meer klanten, want daar draait het uiteindelijk om: de omzet.

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) is het optimaliseren van je website voor zoekmachines en daarbij gelijk voor je bezoekers. Door je website te optimaliseren kunnen bezoekers je website sneller vinden omdat je dan hoger in Google staat!

Zoekmachine optimalisatie kan op een heleboel verschillende manieren gedaan worden: op je website (on page SEO), of buiten je website om (off page SEO). Daarnaast kun je aan de slag met de content, of juist met de technische optimalisatie. Alle die dingen samen zorgen er voor dat je website beter vindbaar wordt!

SEO is niet iets wat je eenmalig kan doen en dan staat het voor altijd goed. SEO is iets wat je moet onderhouden: nieuwe content, verbeteren van bestaande content en natuurlijk bij houden van nieuwe technieken en die gebruiken.

Waarom een SEO bureau?

Er zijn tegenwoordig veel artikelen en vele cursussen online rondom SEO, dus waarom zou je het eigenlijk uitbesteden? Daar zijn natuurlijk een aantal redenen voor:

 1. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Wat een paar maanden geleden goed werkte kan nu ineens averechts werken.
 2. SEO is niet iets voor erbij maar moet echt structureel aangepakt worden om succes te hebben. Het nadeel is dat het vaak niet direct effect geeft waardoor mensen te snel afhaken.
 3. Online marketing, zoals SEO, is echt een aparte tak van sport en is niet ‘gewoon marketing’. Je hebt er echt specialistische kennis voor nodig.
 4. Het is goedkoper: Een gespecialiseerd bureau kan dingen sneller uitvoeren omdat ze meer ervaring hebben. Daarnaast hebben ze vaak ook goeede connecties en tools om dingen makkelijker, sneller en efficiënter uit te voeren.
 5. One-stop-shop: Bij ons is het nog eens het voordeel dat we ook je website kunnen bouwen en beheren. Geen lange discussies tussen het online marketing bureau en de developers, maar alles intern. Korte lijnen en snelle acties!
Hoger in Google? Zoekmachine optimalisatie (SEO)!

“Met zoekmachine optimalisatie (SEO) ga je voor langdurig resultaat op lange termijn! Wil je resultaat op korte termijn, dan is het tijd voor SEA

Je zoekmachine optimalisatie (SEO) uitbesteden of advies?

Wil je de zoekmachine optimalisatie helemaal uitbesteden aan een SEO bureau, of wil je liever advies of training hebben hoe je zelf aan de slag kunt? Wij kunnen je helpen!

SEO Copywriting

Nieuwe content nodig maar zelf niet goed in het schrijven van content, of er gewoonweg geen tijd voor? Wij schrijven SEO proof content voor je. Eenmalig een artikel of landingspagina nodig? Of nog beter moeten we structureel content voor je schrijven? Alles is mogelijk! Samen kunnen we kijken naar welke content we gaan schrijven en desgewenst een uitgebreide content planning maken.

Zoekmachine optimalisatie algemeen

Je hele website laten optimaliseren is ook een optie! We gaan aan de slag met de content, linkbuilding of de technische verbeteringen, net waar op dat moment het meeste winst uit te behalen valt! Hebben we je website zelf niet in beheer? Dan kunnen we je webbouwer ook adviezen geven om je website beter vindbaar te maken. En je krijgt natuurlijk een duidelijke rapportage van de wijzigingen die we hebben gedaan en hoe het er nu voor staat.

Advies & training

Wil je toch liever zelf aan de slag en heb je alleen een beetje hulp nodig? Wij kunnen een scan doen van je website en je daarmee van advies voorzien waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Wil je weten wat de beste zoekwoorden zijn om mee aan de slag te gaan of heb je een content planning nodig? We kunnen ook een SEO training, of liever workshop, geven zodat je met ons aan de slag kan om je website te optimaliseren.

Waarom kiezen voor Toomba?

Zoekmachine optimalisatie (SEO)
100%
SEO Copywriting
100%
Workshops & training
95%
Linkbuilding
80%
 • Al meer dan 10 jaar ervaring met zoekmachine optimalisatie.
 • Specialisten met kennis van meerdere vakgebieden.
 • We kunnen alle takken van SEO aan: content, technisch & linkbuilding.
 • One-stop-shop: SEA, SEO of een hele nieuwe website: alles op 1 plek.
 • Korte lijnen, goed bereikbaar en flexibel.

Wanneer maken we jouw website beter vindbaar?

Wil je eens met ons sparren over wat wij voor je kunnen betekenen? Wij komen graag met je in gesprek!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
seo

Niet alleen SEO maar ook SEA?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) geeft niet direct resultaat: het duurt even voor het is opgepikt en geeft een landurig resultaat. Wil je op korte termijn ook al resultaat zien? Dan kunnen we het beste ook aan de slag gaan met zoekmachine adverteren (SEA) om maximaal rendement te gaan halen uit je budget. SEA voor de korte termijn en snelle actie, SEO voor de langere termijn.

Onze klanten

Onze opdrachtgevers zien wij als partners. De samenwerkingen zijn vaak voor de lange termijn. Wij verdiepen ons daarom niet alleen in de klantvraag, maar gaan veel verder dan dat. Zo komen wij tot de beste maatwerkoplossingen