Toomba, full service internetbureau

Onze eerste Freewheel Friday

Door Toomba Beheerder

De Spanjaarden zijn alweer een tijd terug in het zonnige Malaga wat betekent dat de rust weer is teruggekeerd op kantoor. Hoogste tijd om daar eens verandering in te brengen. Het is tijd voor de eerste Freewheel Friday!

Wat houdt het in?

Het idee achter de Freewheel Friday is om onze programmeurs dicht bij de coole innovatie te houden. In de praktijk is dit een middag waarop onze programmeurs hun normale werk even neerleggen om een bepaalde innovatie waar zij enthousiast over zijn samen te onderzoeken. De eerste Freewheel Friday stond al een hele tijd op de planning, maar door enkele spannende projecten is het er steeds niet van gekomen.

 

Testbox uitproberen

Begin april was het eindelijk zover. Voor de eerste Freewheel Friday is er gekozen voor Testbox. Testbox is een methode om te kijken of je code doet wat het moet doen, zonder dat dit alles handmatig getest hoeft te worden. Het is specifiek gemaakt voor de ColdFusion programmeertaal waarin wij verschillende projecten hebben gemaakt.
We zijn met elkaar gaan zitten in onze vergaderzaal met het doel om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Onze Spaanse collega’s wilden ook graag mee doen. Via de webcam hebben ze zich vol enthousiasme kunnen mengen.

De resultaten

Onze collega Ivo had een ‘nep’ applicatie gebouwd waarop we onze tests konden gaan uitproberen. Dit was een goed beginpunt, omdat iedereen de applicatie snel kon begrijpen, waardoor het maken van tests ook makkelijker is. Uiteindelijk hebben we deze applicatie goed kunnen testen en hebben we een reeds bestaande applicatie gepakt en hiervoor enkele tests geschreven. Iedereen was heel enthousiast over Testbox. Door aan het begin van elk project bewust bezig te zijn met de mogelijkheden van Testbox kan dit aan het eind van het project tijd schelen. En niet alleen dat, we kunnen onszelf en de klant verzekeren dat bepaalde bugs niet zullen optreden. We zijn dan ook van plan om het te gebruiken bij toekomstige projecten.

Volgende keer weer

Hoe cool is dat, onze eerste Freewheel Friday was al zo succesvol dat we het gelijk kunnen inzetten bij onze volgende projecten! Op naar de volgende Freewheel, waar we jullie uiteraard weer van op de hoogte zullen houden!

terug naar pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen Toomba en alle tips & tricks ontvangen voor je website? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

Heb je een vraag? Neem contact met ons op.

Sander Bruinsma

Case specialist

T: 0320 - 280327

M: info@toomba.nl

*
*
*