Toomba, full service internetbureau

Is linkbuilding nog nodig? Zo kom je hoger in Google!

28-09-2016
Online Marketing

Veel mensen vragen zich af; is linkbuilding anno 2016 nog nodig? Of ze gaan er eigenlijk al vanuit dat het niet nodig is. Links naar je website zijn in ieder geval nog steeds van groot belang, ook in 2016.

Werken met Google Drive? De voordelen!

21-09-2016
Algemeen

Wij werken veel met Google Drive: een online systeem voor het maken, delen en beheren van bestanden. In Google Drive is ook het product Google Docs geïntegreerd waarin je bestanden kunt maken. Het is een gratis tool die voor iedereen te gebruiken is.

Het nut van de contentkalender

09-09-2016
Social Media

Content is het belangrijkste op het web. Zonder content geen bezoekers, zonder content geen volgers, zonder content geen inkomsten. Door een contentkalender of contentplanning in te gaan zetten ben je bewust bezig met je content, je doelgroep en je doelen.

Adverteren in Bing? Lagere kosten!

01-09-2016
Algemeen

Bij online adverteren wordt vaak gedacht aan Google Adwords, maar wist je dat je bij Bing ook kunt adverteren? En nog handiger je kunt je Adwords campagne zo kopiëren naar Bing. Bovendien zijn de kosten lager en haal je vaak een beter rendement.

Je lokale vindbaarheid (SEO) verbeteren? Dat doe je zo!

29-08-2016
Algemeen

Stel je hebt een bedrijf(je) dat lokaal opereert. Dan wil je natuurlijk goed gevonden worden als mensen in de buurt van je bedrijf zijn en op gerelateerde termen zoeken. Hoe kun je dat precies aanpakken? Met deze praktische tips kun je zo aan de slag.

Zoekwoorden onderzoek, tips om het zelf te doen

19-08-2016
Algemeen

Content is een van de belangrijkste delen van je zoekmachine optimalisatie, zonder content op je website zul je waarschijnlijk weinig bezoekers ontvangen. Hoe zorg je er voor dat je de juiste content schrijft met vooral daarin de juiste zoekwoorden en hun synoniemen? In dit artikel helpen we je op weg!

Nieuw in Adwords: Uitgebreide tekst advertenties

11-08-2016
Algemeen

Afgelopen maand heeft Google een nieuwe advertentie vorm gelanceerd: Uitgebreide advertenties. Dit houdt in dat je tot 47% meer ruimte hebt voor je advertentie en daar door meer kans krijgt om de potentiële klant te overtuigen. Update nu je advertentie teksten en voorkom dat je advertenties volgend jaar helemaal niet meer getoond worden.

Vagrant en PHP

05-08-2015
Algemeen

Bij Toomba werken we voor onze ontwikkelomgevingen met de VagrantBox. Een VagrantBox is feitelijk een mini-webserver die vrijwel gelijk is aan de productieomgeving. Wij gebruiken deze box voornamelijk voor onze Coldfusion applicaties. Doordat het een duplicaat is van de productie omgeving is het gemakkelijk om in deze Box te ontwikkelen. Nu liepen wij alleen tegen het probleem aan dat wij ook een PHP applicatie hebben en dat wij deze ook graag zouden willen toevoegen aan de vagrantBox. Omdat onze box alleen voor Coldfusion applicaties gebruikt werd, stond hier nog geen PHP op. Om onze PHP applicatie toch te kunnen gebruiken moest dus eerst PHP geïnstalleerd worden. In dit artikel staat hoe je PHP op de vagrantBox kan installeren.

Toomba verandert van directoryservice

21-01-2015
Algemeen

Active directory is een tool ontwikkeld door Microsoft om gebruikers binnen een netwerk te kunnen beheren en welke gebruiker waar toegang tot heeft, maar ook het inloggen op lokale ontwikkel omgevingen. De gebruikers zijn dan gecentraliseerd, dat houdt in dat op één plek de rechten staan van een gebruiker, maar ook hun n.a.w. gegevens en inlog gegevens van alle tools die wij gebruiken binnen Toomba.

Haal meer uit je MySQL database met deze handige queries

06-05-2014
Coldfusion

De database MySQL is één van de meest gebruikte databases op het internet. Niet iedereen is even handig met de SQL taal waarmee de database wordt aangesproken. In dit artikel laten we een aantal handige SQL statements zien om niet dagelijkse informatie naar boven te halen. Ze zijn voornamelijk gebaseerd op de database INFORMATION_SCHEMA van MySQL. Deze virtuele database bevat de metadata van de database server.